lørdag 10. november 2012

Tapet, fliser osv!

Så gøy at så mange av dere har gitt tilbakemelding om at dette er gøy å følge. Gårsdagens rapport HER! Her kommer dagens rapport og tanker!

En ny dag på leting etter diverse til nyhuset.
Tapet, fliser, dører, lister og golvbelegg!

Velger å ha golvbelegg og ikke fliser på hunderommet for det er letter å holde rent, og valpebæsj i flisefugene er ikke så bra. Og tar det da i vaskerommet også.
Kikket på flere i dag, men klarte ikke bestemme meg. Tenker det blir noen en ikke så lett ser hundehår på, så lyse med grå/beige mønster. Eller ett med grå/beige/hvite mosaikkmønster.

Fliser til gangen kjøpte vi i sommer så det er i boks. Fliser til begge badene har vi sett på i dag.
Maleren jeg sa vi hilste på i går skal ikke male, men legge fliser og golvbelegg. Male skal vi gjøre for det meste selv, og med hjelp fra kjente.
Han som skal legge fliser/golvbelegg er han snekerne har hyret inn. Han kjøper inn fliser/golvbelegg i Grimstad, så derfor har vi vært der i dag.
Det "lille" badet i 1. etasjen får meste sannsynlig disse flisene:

Grå, matte fliser (på langt nær så mørke som på bildet) på golvet, og hvite avlange fliser med "striper" i glasuren på veggene. Har lyst til å ha noen mosaikkstriper (loddrette) som brekker opp litt i hvitt, grått, sølv og svart. Erik har en baderomsinnredning i svart som han ikke brukte i leiligheten sin, så denne tenkte vi sette inn. Tenker da det kan bli tøffe "farger" sammen.

Det store badet i 2. etasje er jeg litt mer usikker på. Det blir mest sannsynlig Hvit Høyglans Baderomsinnredning fra IKEA, og tenker jeg sa må ha noe annet enn hvite fliser. Husker jeg hørte engang for mange herrens år siden at med beige marmor fliser så ser en mer våken/opplagt/frisk ut i speilet om morgenen. Naturstein må vedlikeholdes, så må lese litt mer om det for å se om det blir det eller ikke. Har hele tiden syns at den type fliser er fine, så tror ikke jeg skal bli lei av det når vi får det.
Prøver å finne noen bilder av de:Det er varmekabler overalt i 1. etasje så det er deilig. Selv på stua. Mange fordeler å være kjæreste med en elektrikter! :-)

Tapeten som foreløpig leder som fondvegg i stua heter Ornament #5966 fra Borås Tapeter (s 36): HER (pdf-fil som åpnes)! Gipstakene i første etasje er ferdigmalte nå, og første strøk på stue- og kjøkkenveggene er malt. Vanskelig å se enda med kun arbeidslamper som lys (og mørkt ute nå i kveld), men ser fint ut. Så vi holdt opp de to tapetprøvene vi har med hjem inntil veggen, og begge passet bra. Denne gjør litt mer ut av seg, så den liker vi begge best.

Vi har også kjøpt maling til gangen i dag, og vi bestemte oss for Bomull siden den da ikke kan krasje med trapp, dører og lister (siden de også er i den fargen). Flisene vi har kjøpt til gangen er lys gråbeige.

Åhh, dette er så spennende!!!! Og nå begynner det å bli mer virkelig, og jeg klarer se for meg hvordan det blir! Fine fine nyhuset vårt!

Ha en fin lørdagskveld! Her er vi rimelig slitne begge to! Erik har jobbet i tillegg til å bli med meg rundt på noen av butikkene.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar